Interne Vertrouwens Personen (IVP) (sexueel misbruik)

De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. In situaties van (seksueel) misbruik binnen kerkelijke relaties wordt deze veilige plaats een onveilig gebied. Het beeld van God wordt daarmee geweld aangedaan en het vertrouwen in medechristenen geschaad. De kerk neemt daarom alle beschuldigingen of vermoedens van misbruik serieus. Dat betekent ook dat de kerk zeer zorgvuldig wil omgaan met alle betrokkenen, zowel met de mogelijke slachtoffers, de mogelijke daders als met al degene die bij hen betrokken zijn.

De kerkenraad heeft Margo Schuitemaker - Kroon, Corrie Keppel en Otto Florijn aangesteld als Interne Vertrouwens Personen (IVP) van HHG Leerbroek.

Bij hen kunt u / jij terecht wanneer er sprake is van seksueel misbruik, ook als u / jij vermoedens hebt. De IVP-er vormt een schakel tussen het gemeentelid, de kerkenraad en /of het Meldpunt seksueel misbruik.
Zij bieden een luisterend oor en ze kunnen advies geven. De IVP-er heeft geheimhoudingsplicht, met de informatie die u / jij met hen deelt wordt vertrouwelijk mee omgegaan.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij werken nauw samen met Het Meldpunt. Ook hier kunt u / jij  terecht voor  informatie, ondersteuning, of advies.

Kijk op               www.meldpuntmisbruik.nl
Mail naar             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bel naar             06 81 08 01 17     (ma-vrij 9.00 – 17.00)