Welkom

Geachte bezoeker,

Welkom op de website van de Hersteld Hervormde Gemeente Leerbroek.

Graag geven wij u informatie over de gemeente en haar voorgeschiedenis. De website is voorzien van buttons waarmee u de juiste informatie kunt vinden. Verder vindt u op de website de kerkdiensten, het laatste kerkelijk nieuws en het is mogelijk om contact te leggen middels het contact formulier.


De Hersteld Hervormde Gemeente van Leerbroek is een gemeente die deel uit maakt van de Hersteld Hervormde Kerk. Indien u meer informatie wilt over het ontstaan van de Hersteld Hervormde Kerk dan kunt u die vinden via www.hersteldhervormdekerk.nl

De website is laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022


 

 

Teksten prediking |  Zondag 7 augustus 2022


Morgendienst
( Dienst beluisteren )
Lukas 15 : 24
24 Want deze mijn zoon was dood, en is weder levend geworden; en hij was verloren, en is gevonden! En zij begonnen vrolijk te zijn.

Avonddienst
( Dienst beluisteren )
Jesaja 53 : 9
9 En men heeft Zijn graf bij de goddelozen gesteld, en Hij is bij den rijke in Zijn dood geweest, omdat Hij geen onrecht gedaan heeft, noch bedrog in Zijn mond geweest is.


 

 
  Ter overdenking

 

 

 

Worden de zonden door u/jou gedood of doden de zonden u/jou?


 

   Bij de diensten
   Avonddienst
   7-8
 

 

 

Avonddienst
Thema: -

Psalm 88 : 1 en 3
Psalm 88 : 4
Schriftlezing: Jesaja 53
Psalm 143 : 1, 3 en 11
Psalm 89 : 19
Psalm 115 : 9


 

 

  Bij de diensten
  Morgendienst
  7-8


 

Morgendienst
Thema: -

Psalm 42 : 1
Psalm 51 : 1
Schriftlezingen: Lukas 15 : 11 - 32
Psalm 119 : 1 en 88
Psalm 51 : 2
Psalm 25 : 5 en 6


 


 

Jaaragenda seizoen 2022-2023

 

Nieuw*
Zo goed als alle data van de verenigingen, bijeenkomsten en andere activiteiten in onze kerkelijke gemeente voor het seizoen 2022-2023 zijn inmiddels bekendKlik HIER voor de planning zodat u alle data (D.V.) in uw agenda en/of op de kalender alvast kunt noteren.

De jaaragenda is ook aanwezig in de a.s. nieuwe Wachter.


 

Leerbroekse Rommelmarkt

Klik op de afbeelding hieronder voor meer info!


 


  Vragen bij de prediking

 

 

Indien mogelijk zal ds. den Ouden voor vragen zorgen die met de gezinsleden besproken kunnen worden. De vragen worden 's zaterdagsavonds op de website geplaatst. Houdt hiervoor de website in de gaten.

Klik hieronder op de datum bij de betreffende zondag.

Vragen bij de prediking

  

 

Aanbevolen boek:

Puriteinse klassieken  -   Op leven en dood


 

Diensten live meeluisteren

Indien er een uitzending is kunt u live meeluisteren van de eredienst.

Aan de rechterkant (naast HHG LEERBROEK) van onderstaand scherm kunt u op de play-button  klikken en de uitzending wordt gestart.

 


 

Nieuwe uitgave

Een nieuwe uitgave met de overdenkingen in dichtvorm is uitgebracht, opnieuw geschreven door dhr. C. ’t Lam, met als titel: O ALLE GIJ DORSTIGEN

‘Een Kind is ons geboren’, Hij is als een rijsje opgeschoten’, en ‘O, alle gij dorstigen!’. Wie kent niet deze profetieën van Jesaja?
Niet alleen overbekend, maar ook overvloeiend van diepte en rijkdom! Het werd het verlangen van dhr. ’t Lam om te proberen iets daarvan als ‘overdenkingen in dichtvorm’ weer te geven.
Heel bijzonder vertolken de hoofdstukken 53 - 55 ontroerend diep Christus Borgtochtelijk lijden, alsook de nodiging en het aanbod van Zijn Heil.

Ds. N. den Ouden voorzag deze uitgave van een woord vooraf.

De verkoopprijs per deel is € 4,95. De opbrengst komt ten goede van het van het kerkelijk centrum. De uitgave is te verkrijgen bij dhr. ’t Lam, Hoogstraat 20, Leerbroek (Tel. 0345-599 578) of tijdens de verkoop van collectemunten.

 

 


 


Kerkelijke e-mail adressen

Binnen de gemeente wordt veel gebruik gemaakt van communicatie via e-mail. Veelal worden hier privé e-mailadressen (van ambtsdragers en (kerk)bestuursleden) voor gebruikt. Vanwege privacy en andere hieraan gerelateerde zaken is enige tijd geleden besloten om (naast de reeds bestaande kerkelijke e-mail adressen) alle kerkenraads- en kerkbestuursleden, verenigingen en commissies te voorzien van een kerkelijk e-mailadres met @hhgleerbroek.nl. Inmiddels is iedereen voorzien met een kerkelijk e-mailadres.

Hieronder vind u een lijst 
met alle e-mailadressen die in gebruik zijn. We vragen u vriendelijk om vanaf heden deze kerkelijke e-mailadressen te gebruiken.

KLIK HIER VOOR DE LIJST


 

Beeldverbinding 


Zoals in de brief vermeld is er ook een mogelijkheid om de diensten live mee te luisteren met een beeldverbinding.

Om deze optie te gebruiken klik dan HIER

Vanaf 9 en 18 uur zal deze stream beschikbaar.

Advies voor goede beeldkwaliteit:

  • Zet de beeld kwaliteit op 1080p, dit kunt u doen om rechts onder op het raddertje te klikken waar in rood HD bij staat en kies dan voor Kwaliteit > 1080p, zie onder de afbeelding

  • Het beste om op het scherm op fullscreen / volledig beeld te zetten dat kan met de optie rechtsonder

 


 

Opgave en toestemming E-Mailadres

U heeft een schrijven ontvangen waarin gevraagd wordt om uw e-mail adres aan ons door te geven en tevens ook om toestemming dat het email adres wordt gebruikt binnen de kerkelijke gemeente.

Klik HIER om het Antwoordformulier te openen waarmee u de gevraagde gegevens kunt invullen.

E-mail - snelle mail - Apps op Google Play

 

 

We hebben 80 gasten en geen leden online